snabb presentation!

Hej, eftersom jag inte vet hur man gör kategorier så kan det vara svårt att veta vem jag är om man bara tittar förbi sådär som hastigast. Därför tänkte jag kort presentera mig om det skulle kika in något nytt ansikte :)

Så...Jag heter iallafall Nova och är en goldenretriever på 1 år och tre månader. Jag bor med min matte Kicki några 100 meter ifrån min lillmatte och lillhusse, Johanna och Jonas (kickis två barn). Jag har även en gudmor som heter Eleonor, hon brukar ta mig till hennes stuga så jag får springa och leka vid vattnet bäst jag vill precis som en gudmor ska vara! Dessa personer, + min granne, Anna, är de personer jag tycker mest om och jag blir lika glad varje gång dom dyker upp, det kan bara vara så att dom försvinner i fem minuter och kommer tillbaka, jag blir verkligen lika glad, gång på gång.

På valborg för ett år sedan hämtades jag hit till umeå från www.ekbackens.se och sen dess har jag fått vara med om en norrländsk sommar, vinter och vår. Nyligen var jag med på min första utställning och idag har jag även fått testa på agillity. Det passar mig eftersom jag är en dogge med mycket energi! : ) Jag tycker om att hålla hand/tass och vill gärna mysa, trots att mys ibland betyder lek och bit för min del!

Jag är en hund som ofta har en egen vilja, men för det mesta visar jag mina bra sidor och lyder. Ändå är jag inte diciplinerad så att det är något att skryta om, bara duktig så att det duger :) Kan göra lite ordinary trix som sitt, ligg, stanna och sånt, men ingen dans och spela död tyvärr. Men jag är nöjd ändå : )

Jaja, den här presentationen skulle bli kort, hm...Jag hoppas att jag fått med lite bra saker iaf, och nu vet ni vem jag är om ni hamnat här på min blogg :) (HEJ PÅ ER föressten!) Jag skriver här (egentligen lillmatte Johanna)och bloggar om vad som händer om dagarna, främst när det hänt något lite över det vanliga, så titta gärna in igen och lämna ett tassavttryck.

KRAM

summer :)

halloj!

Idag var lillmatte ledig så jag, hon och hennes kompis for till agillitybanan och tränade lite i solen! Jag klarade att springa genom tunneln och hoppa över en massa hinder! Dock är jag rädd för att gå upp på broar och plankor där det är luft under :/ får träna på det. Sen blev det glassätande o efter det låg jag ute på gården och solade, helt trött och slut :) Nu ska jag och matte fara till täfteå o husvagnen, ha en jätte bra helg! KRAM



image106

image107

Bjussar på två bilder från idag.

ladugård.

Hej : )

Det fina vädret är tillbaka = mer utflykter! Idag åkte vi till en bondgård för att titta på kaninungar, dock jag fick bara stanna utanför! tråkigt, hörde en massa romanden, jösses...vad var det?!  Det var masssssor av lukter, så jag vart helt till mig. Men jag fick ligga lite i lä, för johannas små kusiner skulle få en kanin. Men jag fick iallafall springa på en stor slätt och jag kände lukten av massa råttor! KUL :) Imorgon blir det att bege oss ut till husvagnen igen, yes!


En liten kusin + jag :)
(alla små bilder går att klicka och göra större)

Röntgen

Tjolahopp : )

Igår var jag och röntgade mig, men jag orkade inte skriva då, va alllllldelens för trött efter det! Dom gav mig något lugnande sen minns jag inget mer. Bara att jag låg inne i ett rum när jag halvt vaknat till, jag såg matte gå ut genom dörren och fast jag var helt groggy släpade jag mig fram till dörren, jag är mammakär nanting! Det var som för någon dag sen, matte släppte av mig och Johanna för att vi skulle få gå en bit innan vi kom hem, sen körde hon i väg. Jag blev helt till mig och drog allt vad jag hade! För varje bil som stannade trodde jag att det var hon och när vi gått ett tag och jag lugnat mig (Johanna var helt oförberedd) så stannade en bil och jag skulle bara dit, matte var ju där (eller?!?!?) jag drog Johanna rakt ner i diket, hon kunde inte hålla emot! Sen blev hon lite sur, det var nog rätt pinsamt..för det var inte matte...konstigt...Jaja, tillbaka till rötgen, jag var där och det gick bra, sen om resultaten blev bra får vi se om några veckor. Mina syskon har ju fått blandade resultat, jag hoppas att jag har bra höfter, för då ska jag få cykla med mina mattar!! wiiiiii



   

Jag på röntgen! Bilderna kan se lite läskiga ut, men jag sover ju bara :D !!!
Nu är jag ju vaken igen, god och glad!

Open Show

Hejhopp :)

Nu är utställningen över för vår del, det gick mycket snabbare än va vi trodde! Vi kom dit och såg alla fina goldisar, satte oss till rätta och jag va nervös och uppspelt! Alla andra hundar runt omkring gjorde mig väldigt okoncentrerad och jag drog åt alla håll men sen vart det lite lugnare. Vi såg och såg, lärde oss hur vi skulle göra! Efter lunch skulle det va min tur, så när lunchen kom satte vi oss i bilen och vips hade visst en halvtimme gått och jag skulle va uppe i ringen!!! Det vart ju inte direkt de förberedelser vi hade tänkt oss! Så min gudmor tog mig i mitt nya fina vita utsällningskoppel och sen sprang vi runt i ringen, vilket gick väldigt bra :) Det finns inte så många bilder på det eftersom att mina mattar gömde sig för mig och kunde inte komma fram med kameran, hade dom gjort det hade jag nog velat att dom skulle springa med oss i ringen. Hur som helst så fick jag visa upp mig för domarna och dom kollade i min mun och överallt sen fick vi ba vänta och efter det, springa lite till. När vi gjort det skulle vi få vår bedömning och placering, jag kom tvåa i min klass :) !!! Såhär löd domarkritiken:

"Söt tik. Vackert feminint huvud och uttryck. Bra hals och rygg. Något knapp vinkling fram, bra vinklad bak. Passande benstomme. Lagom kropp för åldern. Rör sig trångt bak, i övrigt bra. Fin päls."

Domare: Ing-Marie Röstlund

Jag är jätte nöjd :) Domarna tyckte att jag var duktig men jag var lite smal och var lite för platt fram, eller vad man ska säga. Men det kunde komma med tiden. Så nu ska jag träna på att stå fint, kanske tillochmed själv! Sen ska vi fara på fler sånna här tillställningar! Men vet ni vad som lockade mest!? - Jo, agillitybanan brevid! Vi testade en snabbis, men ska dit en annan dag istället! Johanna blev jätte taggad nu när hon såg hur banan var upplagd, så nästa gång kanske vi tävlar i det, vem vet vem vet.

Nu kommer iallafall lite bilder från dagen :) !!!!

image95

image96

image97

image98

image99

image100

image101

Nervis novis!

Godmorgon alla glada : )

Idag är det en spännande dag och alla är vakna i tid! Kl 10.00 ska vi vara där och stannar då tills 17 ungefär. Jag är ny duschad och kammad, vi har dessutom tränat lite på att gå i ring! Hoppas bara att jaginte sätter mig ner när vi ska stå, för just den delen har viinte tränat på lika mycket! haha. Det är iallafall min tur bland dom sista, jag lär vara dö trött efter allla intryck! Jaja, nu ska vi snart fara, uppdaterar när vi kommer hem! HÅLL TUMMARNA :)

image93
mamma :)

image94

Vill stå lika duktigt som min mamma och min pappa!

1

En dag kvar tills jag ska ställas ut :) börjar känna av nerverna!

träning

Hejhej : )

Nu var det ett tag sen igen! Det närmar sig den spännande dagen iallafall och idag var Elle (gudmor,hehe) och tränade med mig, tränade på att gå och stå inför utställningen. Det ska bli kul att se hur det går! haha.

Just nu är mitt humör lite upp och ner, jag som brukar älska mat ligger bara kvar när matte eller lillmatte prasslar i matpåsen. Jag ligger bara kvar när det är dags för dom att gå och sånt också. Vet inte vad det är, men jag känner lugnet. Idag därimot var jag verkligen på G, betedde mig som valp igen! Det kan också vara kul i mellan åt!

För någon dag sen var jag och lillmatte ute på fotbollsplanen och kastade boll, eller ja, hon kastade och jag hämtade. Jag har aldrig varit någon bollhund men nu är der riktigt roligt. Först jävlades jag med lillmatte, hon vet ju inte att jag kan ge henne bollen. Men sen kom Kicki, och vi har ju tränat, så då överraskade jag Johanna med att sitta fint och ge matte bollen direkt! Så sen dess har jag ju varit avslöjad, men det är skoj ändå :)

Föressssten, jag har fått halvsyskon nu! kolla på www.ekbackens.se , dom är jätte små och jätte söta! Tänk att jag varit så liten! Nu är det säkert nån annan som är Blå tik, precis som jag var för ett år sen. Blå tik.... :)

Lägger upp en gammal bild som är lite tillfixad med ram och sånt, lillmatte ska snart få ta fram kameran och fota lite nytt, börjar bli uttjatat med bilder från förr!  Till hennes försvar säger hon att det inte är kul att ta på svarta snöhögar och geggamojja, det blir bättre när det är grönt ute och lite sol! :) Jag håller med.

image90

mycket nu :)

Hejhej!!!

Jag o matte har varit o campat utanför täfteålogen i helgen och jag har fått varit ute från morgon till kväll! Har inte repat mig än + att jag gjorde illa mig i klon. Så idag vart matte orolig för mig, jag har inte velat äta och egenntligen är jag värsta matvraket, jag vill einte följa med ut trots att det alltid brukar vara tvärtom..allmänt deppig alltså. Så Kicki tog mig till vetrinären idag och kollade allt som går att kolla men det sas att jag var heeeelt frisk och fin :) Fick dessutom ettårs vaccinet, gjorde inte alls ont och gick över på en sekund. deni! Inte nog med det så har jag varit och trimmat mig inför utställningen som äger rum den 18/5 så alla får hålla tummarna för mig då :) Jag måste erkänna att jag var skakis under den timmen jag fick vara på ett bord och klippas av en främling men matte var ju med mig så det var skönt! Den 20e ska jag sen fara och röntka mig för att kolla att allt står rätt ttill i mina höfter och sånt. såå...tre ord, det är mycket nu! men jag mår finemang och längtar tills vi ska fara ut till husvagnen nästa gång! Alla är så snälla mot mig där (här med såklart, men ändå!) och jag får vara med heeela tiden :) wiiii.

kram på er, hoppas alla ni är piggare än mig!

image89
Här var det klippning!

RSS 2.0